DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 5. dubna 2017

Home » » Recenze/review - CUT UP - Wherever They May Rot (2017)

Recenze/review - CUT UP - Wherever They May Rot (2017)


CUT UP - Wherever They May Rot
CD 2017, Metal Blade Records

Našel jsem v bažinách pár bělostných lebek. Svítily do tmy, zářily a zvaly mě k sobě. Nechal jsem se vést, bloudil mokřadem, abych nakonec zaklepal na bránu do záhrobí. Tam daleko na severu, někde v mrazu a temnotě, se zrodila nová deska "Wherever They May Rot". Vzal jsem ji, položil mezi exhumovaná těla padlých mnichů a uspořádal jsem obrácenou černou mši k jejímu příchodu na svět! Peklo je zase zde! Jděte a šiřte jeho slávu!

Starý dobrý devadesátkový švédský death metal, zahraný s tlakem a silou. K tomu modernější, současný zvuk s nátiskem šílenství. Mám sto chutí vyběhnout do kuchyně, vytáhnout ze stojanu všechny čerstvě nabroušené nože a proříznout si tepny na těle. Tohle je hudba, která útočí přímo, bez jakýchkoliv kompromisů. Je naléhavá ze své vlastní podstaty. Připomíná bouři, větrný ledový vír, který způsobil na hřbitově pořádnou spoušť.




"Wherever They May Rot" je pocta starým mistrům, tentokrát ale více protkaná melodiemi, se spoustou nápadů a krutosti. Je jako nějaká znovu propuklá choroba, která dřímala dlouhá léta ve starých katakombách na severu a vydáním alba byla opět vypuštěna mezi nás nehodné. Krutost, síla, energie ve stylu VOMITORY, GRAVE, SINISTER ale i náznaků americké death metalové školy. Jako celek je album velmi kompaktním dílem, které se mi pokaždé osvědčilo poslouchat v kuse. Už jen ten zvuk doslova zabíjí. Brutalita zabalená do švédského ledu. Zohavené tělo, hnijící kousek od cesty. Masakr lidské mysli, zhudebněná nenávist. Zlo vypálené na hudební nosič. Inferno! Peklo! Smrt! Tsunami! CUT UP! Skvělé album!




sumarizace:

Starý dobrý devadesátkový švédský death metal, zahraný s tlakem a silou. K tomu modernější, současný zvuk s nátiskem šílenství. Mám sto chutí vyběhnout do kuchyně, vytáhnout ze stojanu všechny čerstvě nabroušené nože a proříznout si tepny na těle. Tohle je hudba, která útočí přímo, bez jakýchkoliv kompromisů. Je naléhavá ze své vlastní podstaty. Připomíná bouři, větrný ledový vír, který způsobil na hřbitově pořádnou spoušť.

"Wherever They May Rot" je pocta starým mistrům, tentokrát ale více protkaná melodiemi, se spoustou nápadů a krutosti. Je jako nějaká znovu propuklá choroba, která dřímala dlouhá léta ve starých katakombách na severu a vydáním alba byla opět vypuštěna mezi nás nehodné. Krutost, síla, energie ve stylu VOMITORY, GRAVE, SINISTER ale i náznaků americké death metalové školy. Jako celek je album velmi kompaktním dílem, které se mi pokaždé osvědčilo poslouchat v kuse. Už jen ten zvuk doslova zabíjí. Brutalita zabalená do švédského ledu. Zohavené tělo, hnijící kousek od cesty. Masakr lidské mysli, zhudebněná nenávist. Zlo vypálené na hudební nosič. Inferno! Peklo! Smrt! Tsunami! CUT UP! Skvělé album!


Asphyx says:

Good old 90s Swedish death metal which is played with pressure and force. But this is more modern, the sound is modern-day with a print of insanity. I want to run to my kitchen, take out all my freshly sharpened knives and cut all of my arteries. This is the music which directly attacks without compromises. This music is urgent by its very nature. It feels like a storm, freezing wind which caused a havoc in the cemetery.

Wherever They May Rot” is a tribute to the old masters but this time there are more melodies, a lot of ideas and cruelty. It is like a diseases which was slumbered for many years in old catacombs on the North. This album released the disease among us the unworthy. Cruelty, power, energy in the style of VOMITORY, GRAVE, SINISTER. But there are also signs of American death metal school. This album is a compact work which sound great when I listen to it in one piece. The sound will kill you. It is brutality wrapped to Swedish ice. Mutilated body, which rots be a road. Massacre of human mind, it is hate turned into music. An evil which was put on a CD! Hell! Death! Tsunami! CUT UP! Great album!


Tracklist:
1. From Ear To Ear (2:39)
2. Necrophagic Madness (2:18)
3. Behead The Dead (3:26)
4. Wherever They May Rot (3:50)
5. Vermin Funeral (3:48)
6. By Hatred Bound (2:44)
7. Psychosurgery (3:21)
8. In The Aftermath (4:27)
9. Master Dissector (3:42)
10. Cranium Crusher (3:15)
11. Raped By The Blade (4:54)

Line up:
Erik Rundqvist - Bass, Vocals (ex-Obscure, ex-Vomitory)
Tobias "Tobben" Gustafsson - Drums (God Macabre, ex-God Among Insects, ex-Syrus, ex-Torture Division, ex-Vomitory, ex-The Project Hate MCMXCIX)
Anders Bertilsson - Guitars (ex-Coldworker, ex-Ruin, ex-The Project Hate MCMXCIX)
Björte - Guitars, Vocals (Fetus Stench, ex-Slaughterous, ex-Inferior)

Share this games :

TWITTER