DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. dubna 2017

Home » » Recenze/review - SCAPHIST - Sunset Acquisition (2017)

Recenze/review - SCAPHIST - Sunset Acquisition (2017)


SCAPHIST - Sunset Acquisition
EP 2017, vlastní vydání

Skupinka kněží, šourajících se ponurým klášterem. Další modlitba, další odříkání. Vidiny svatých obrázků, touha po spáse. Odhodlání. Perská říše zanikla již dávno, ale oni stále drží zvyky svých předků. Nikdo jim neřekl, že svět je dávno jiný. Potom mezi ně vstoupil nový řádový člen, prý přinášející osvětu a všechno dobré navždy zničil.

Tématikou staré Persie se na svých albech zaobírají i SCAPHIST z Nového Zélandu. Black blasting black death metalové kapela, která hudebně čerpá z techničtěji laděných smeček, jako jsou věhlasní NILE, případně NECROPHAGIST. Očekávejte tak smršť toho nejkrutějšího, propracovaného smrtícího kovu.

 

"Sunset Acquisition" je ochutnávkou v podobě EP, které se dle mého skromného názoru povedlo. Není sice ničím výjimečné, některé pasáže mi nedělají zase tolik dobře, ale musím uznat, že pánové umí velmi slušně ovládat svoje nástroje. Občas sice chybí nějaký ten originálnější nápad, ale vše se ztratí v nadšení pro věc, která ze všech skladeb doslova sálá. Songy jsou ostré, komplikované, zvukově hlasité. Bolí, drásají, vzývají dávné temné síly. SCAPHIST neznají slitování, jsou urputní a také lehce monotónní. Dobré album, které by občas potřebovalo trošku občerstvit. 


sumarizace:

SCAPHIST letos předkládají velmi solidní, tradiční materiál. Novinka je pořádně ostrým kořením, které si budete dávat s chutí. Líbí se mi atmosféra celé nahrávky, která je dynamická a krutá. "Sunset Acquisition" je někdy až moc příjemným albem, ocenil bych víc temnoty. Technika se zde potkává s brutalitou ve velmi zajímavém poměru. Poslech si užívám a rád se k albu budu vracet i v budoucnu. Novinka je úderem přímo do obličeje. Nekompromisním, drsným, syrovým. Morbidní záležitost! Velmi dobře!

Asphyx says:

SCAPHIST presented very decent, traditional material this year. The news is pretty sharp spices that you'll get to like. I like the atmosphere of the whole album, which is dynamic and cruel. "Sunset Acquisition" is sometimes too nice album, I'd appreciate more darkness. Technique meets brutality in very interesting ratio. I enjoy listening and I'll return to this album in the future. News is a punch in the face. Uncompromising, harsh, raw. Morbid issue! Very well!

Traсklist:
01. Intro
02. Bring Forth Sacred Flames
03. Sculptures In Shadow
04. Impaled Upon Pinnacles
05. Bridge Of Sand And Skies
06. The Uncreated
07. Heraldic Verses

Line-Up:
Harry Benson-Rea - Guitars (lead) (2008-2013), Vocals (2008-present), Bass (2013-present)
Adam Bloomfield - Drums (2009-present)
Wynand Brand - Guitars (rhythm) (2009-present)
Rodrigo Hidalgo - Guitars (lead) (2013-present)

Share this games :

TWITTER