DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. dubna 2017

Home » » Recenze/review - THOSE WHO BRING THE TORTURE - Necromancer (2017)

Recenze/review - THOSE WHO BRING THE TORTURE - Necromancer (2017)


THOSE WHO BRING THE TORTURE - Necromancer
CD 2017, Selfmadegod Records

Opuštěný chrám, uprostřed lesů. Kdysi hojně navštěvovaný a opěvovaný. Dnes prázdný a nehostinný. Stalo se zde příliš podivných věcí. Říká se, že dole ve sklepeních přebývaly temné síly, které při modlitbách přesvědčovaly věřící na svoji stranu. Nevím, co je na tom pravdy, ale když jsem stánek boží navštívil, zarazily mě podivné symboly na zdech, magické formule v katakombách i pochmurná atmosféra celého místa. Měl jsem pocit, že ke mě přichází Necromancer.

Opět se dali dohromady tři švédští válečníci - Rogga, Brynjar a Dennis, aby uctili svoji bezbožnou hudbou temné síly. Znovu se jedná (stejně jako u mnoha dalších Roggových projektů a kapel) o melodičtěji vyznívající švédský death metal, který je velmi podobný všemu, co tenhle nezmar produkuje. Osobně mám jeho riffy rád, hlas taktéž, ale je také pravda, že spoustu z vás už jeho tvorba odradí. Je to pořád dokola to samé. 



A tak si stále dokola říkám, jestli by někdy nebylo lepší méně než více a novou desku THOSE WHO BRING THE TORTURE - Necromancer (2017) si příliš neužívám. Přijde mi, že zrovna tohle všechno jsem už od Roggy někde slyšel. Mám jinak jeho kapely velmi rád, ale zde mi chybí chlad a tlak. Samozřejmě, pořád se jedná o solidní práci severského střihu, s jasným rukopisem. Bohužel, už je toho na mě moc. Chtělo by to něčím okořenit, zpestřit, případně vybrat jen ty nápady, které stojí za to. Jsem velkým příznivcem Roggovy práce, ale tentokrát nejsem vůbec chycený a nudím se. Tak snad příště.


sumarizace:

Necromancer je obyčejným death metalovým albem. Nápady jsou zde v jednotlivých skladbách stále stejné, nevýrazné a pořád se opakují. Nějak nevím, co si s nahrávkou počít. Možná to bude znít ode mě troufale, ale já jsem si toho příliš dobrého pro sebe nenašel. Snažil jsem se, ale pokaždé jsem byl doslova umlácen nudou. Nevím, jakým směrem chce kapela kráčet v budoucnu, ale pokud bude jejich další album ve stejném stylu, asi nebudu mít ani chuť si ho pustit. Nemám nic dalšího, co bych dodal. Průměrné death metalové album, které ve mně nezanechalo vůbec nic. Škoda, snad příště.

Asphyx says:

Necromancer is an ordinary death metal album. The ideas are the same in the songs all over again and they are tame and repetitive. I do not know what to do with this record. It may sounds boldly but there is nothing good for me. Although I tried, the album always smashed me with boredom. I don´t know which way will this band be going in the future. But if their next album is the same as this one I don´t want to listen to it. There is nothing more to say. An average death metal album which didn´t leave a thing in my head. Shame…maybe next time.

Tracklist:
1. Dead World Disorder
2. Shotgun Lobotomy
3. Parasite Tales
4. Relics Of A Future Past
5. Necromancer
6. Equinoxer
7. Necromancer Pt. II
8. The Morons Are Running The Asylum
9. Atlantis Interceptor
10. Humanity Has Left The Building

Line up:
Rogga Johansson - Vocals, Guitars, Bass (Demiurg, Down Among The Dead Men, Echelon, Humanity Delete, Johansson & Speckmann, Megascavenger, Minotaur Head, Necrogod, Paganizer, Putrevore, Revolting, Ribspreader, Severed Limbs, The Grotesquery, ex-Dead Sun, ex-Banished from Inferno, ex-Soulburn, ex-Bone Gnawer, ex-To The Gallows)
Brynjar Helgetun - Drums (Johansson & Speckmann, Just Before Dawn, Megascavenger, The Grotesquery, ex-Down Among The Dead Men, ex-Ribspreader)
Dennis Blomberg - Guitars (lead), Bass (Down Among The Dead Men, Grön Kaviar, ex-Paganizer)

Share this games :

TWITTER