DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 20. dubna 2017

Home » » Report, photos, video - BENIGHTED, WORMED, UNFATHOMABLE RUINATION, OMOPHAGIA - club Modrá Vopice, Prague - 19. 4. 2017

Report, photos, video - BENIGHTED, WORMED, UNFATHOMABLE RUINATION, OMOPHAGIA - club Modrá Vopice, Prague - 19. 4. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Promoters -  Obscure promotions - http://obscure.cz/cs/events/
Place -  club Modrá Vopice - http://modravopice.eu/

Už jsem potřeboval pořádnou trepanaci lebky. Ono když člověk každý den vstává do rachoty, jede celý týden jak šroub a v pátek padá na hubu vyčerpáním, tak prostě potřebuje relax. Mým odpočinkem je hudba. Jinak bych dopadl jako ti blázni, kterým rupne v bedně a jdou si to se všemi vyřídit. Takovej Američan, ten vezme brokovnici a divoce střílí do lidí. Japonec zase, ovlivněn svojí historií, spáchá někde v koutě harakiri (případně seppuku). 


Wormed
Ano, je to tak. Muzika mi dává sílu, abych se neocitl v pavilonu pro vyhořelé. Je sice pravda, že sport má na mě stejné účinky, ale pořádnému brutal death metalu se nic nevyrovná. Bylo na čase se vydat do hlavního města, kde se v klubu Modrá Vopice odehrávalo jedno takové setkání. Jen byly místo prášků a terapie podávány hlukové injekce plné kvalitních kovových návykových látek.


Benighted
Je středa odpoledne a pracovní týden se už konečně přehoupl do druhé poloviny. Stojím dole u kostela na Lochotíně v Plzni a čekám. Volá mi šéf, mám mu něco potvrdit. Zase nějaký průšvih. Zamumlám, ani nevím co, protože už jsem v jiné dimenzi. Moje tělo i mysl jsou naladěny na metal! Jede se po D5, předjíždějí nás vyžrané matky, aby stihly svůj oblíbený seriál i nadržení manažeři, kteří mají určitě hrozně důležité jednání v Praze a proto musí jezdit jak prasata. Konečně jsme na místě. Dneska mi to přišlo nějaký dlouhý.


UNFATHOMABLE RUINATION
Dávám pivo, myslím na kolegy Američany a Japonce, kteří musí být určitě ještě v práci, skřípají zuby a přemítají, jak z toho ven. Já nemusím, já jsem v metalových lázních. Kecáme a těšíme se na první kapelu.

Přiznám se, že od švýcarských OMOPHAGIA jsem nic moc nečekal. Nakonec jsem byl ale mile překvapen. Nebylo to sice nic, co by mi trhalo žíly, ale vystoupení bylo velmi solidní, skladby nepostrádaly sílu a byly velmi dobře technicky provedené. Jen zpěvák mi přišel poměrně slabý a nevýrazný. Good job!








UNFATHOMABLE RUINATION - britská technická mašina na zabíjení. Z desky neskutečný nátěr a naživo také. Bylo to takové to...dobrý den, my jsme vás přišli dneska zničit. A zničili. Mě totálně. Tohle byl promyšlený, inteligentní masakr lidské mysli. Málem mi popraskaly bubínky a začala z uší téct krev. Byl to extrém, šílený, natlakovaný a řemeslně na vysoké úrovni. Hudební Armageddon! Destrukce! Smrt! Vynikající! It was extreme, mad, pressurized and crafted at a high level. Music Armageddon! Destruction! Death! Excellent!








O WORMED se říká, že pocházejí ze Španělska, ale já tomu moc nevěřím. Podle mě je to parta vetřelců, která byla vyslána jinou civilizací, aby nás rozdrtila hudbou. Pánové nám zahráli technický brutální death metal té nejvyšší kvality. V současnosti vysoko ceněná kapela žánru mě přesvědčila na svoji stranu. Moc se mi nelíbí vokál, ale jako celek to bylo doslova zabijácké! Gentlemen played technical brutal death metal of the highest quality for us. Killer, maniacal, totally great!








BENIGHTED nás hudebně zavraždili s francouzskou elegancí. Podáván byl brutální death metal, smrt, grind. Vystoupení plné hlukového násilí mi propralo mozek opravdu řádně. Koncert připomínal hodně krvavou operaci s lehkými patologickými problémy. Na to, že vnitřnosti létaly všude kolem se dá zvyknout, ale BENIGHTED se mi dostali i do mozku. Ostré hroty, zaražené v hlavě, všude strach, tlak, energie. Kapela jela jako perfektně seřízený stroj. A já si všechny ty noční můry, které létaly kolem, rád a s chutí hýčkal. Skvělé! BENIGHTED us musically murdered with a French elegance. They got into my brain. Sharp spikes sting in his head, everywhere fear, pressure, energy. Great gig!









Organizace byla zvládnutá na výbornou, ale to už je u Obscure promotion nepsaným pravidlem. Pochválit musím pana zvukaře, protože takhle dobře se poprat s tak technicky složitou muzikou už vyžaduje velmi zručného řemeslníka. Koncert navštívilo odhadem 120 lidí, což bylo tak akorát, aby se člověk ještě protlačil k baru a došel si na záchod. Co jsem měl možnost prohodit pár slov s kapelami, tak ty byly z českých fans doslova nadšené. Já mimochodem také. Mezi pódiem a často rotujícím davem létaly mnohdy doslova jiskry. 

Benighted
Pro mě bylo samozřejmě velmi milé potkat spoustu známých, kamarádů, metalových koček. Opět mě velmi překvapily reakce na můj - váš blog. Děkuji za pochvaly přátelé! Byli jste zase super a moc si toho vážím! 

Mám hlavu vymletou, jako by mi spadla mezi dva mlýnské kameny. Usmívám se a to i přesto, že jsem utahaný jako tažný kůň. Ševelíme cestou zpět do Plzně, těšíme se do postelí. Byl to skvělý večer, který jsme si opravdu užili. Možná trošku extrémní, ale parádní. 


Benighted
Čeká mě pár (rozuměj tři) hodiny jakože spánku, pak cesta do práce, s ještě mokrými vlasy, které nestačí uschnout (a taky mi ráno zmrznou). Inu metal. Budu se celý den tvářit neutrálně, aby po mě nikdo nic nechtěl a budou mě bolet neskutečně nohy. Je mi to jedno, mám totiž hlavu čistou a klidnou - byl to skvělý večer! A o to nám, starým metalovým fotrům, co chodíme do práce, jde především. Děkuji za pozornost!

OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
Share this games :

TWITTER