DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. června 2017

Home » » Recenze/review - HORRID - Beyond the Dark Border (2017)

Recenze/review - HORRID - Beyond the Dark Border (2017)


HORRID - Beyond the Dark Border
CD 2017, Dunkelheit Produktionen

Cítím ve vzduchu zahnívající krev, slyším rozkládající se těla. Vnímám vše jako šelma, čekající na svoji kořist. Jsem krmený bolestí, nasávám jí. Vyhledávám stylem supa mršiny, živím se strachem. Normálně byste mě nepoznali, mám příjemnou tvář, dobré zaměstnání, ale jakmile se setmí, převléknu se do temnoty. Jsem vaše černé svědomí.

Italský příspěvek do záhrobí se tentokrát jmenuje "Beyond the Dark Border" a vydala ho letos smečka vzteklých death metalových psů, která si říká HORRID. Jedná se jíž o jejich páté dlouhohrající album (Italové datují svůj vznik do roku 1992) a ta oddanost podsvětí je cítit z každého tónu. Pokloňme se spolu samotné bestii. Tohle je řemeslo, které vám zaleze do vašich nočních můr. Mé jméno je Smrt.



HORRID ctí na své novince "Beyond the Dark Border" starý death metal velmi uvěřitelným způsobem. Jsou plně oddáni základním myšlenkám stylu, přidávají navíc pořádnou porci temnoty, zajímavých melodií a takové té těžko popsatelné patiny, kterou mám u nahrávek tolik rád. Staroškolské peklo ve stylu INCANTATION, DEATH, MASSACRA, ENTOMBED, ale i třeba takových DECEASED, MASTER mi dělá moc dobře. Skvěle je ošetřený zvuk, celková produkce. Tady zaplesá každé zkornatělé srdce všech, kteří stále věří v pravý death metal. Ano, takhle smrdí peklo, takhle je cítit zkažená krev a rozkládající se těla nevěřících. Pohřběte mě za hřbitovní zeď, proklejte mě na několik pokolení, ale nechte mě si vzít do rakve desku "Beyond the Dark Border". Vynikající pocta opuštěným katakombám!


sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Italský kult HORRID ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Beyond the Dark Border". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Italské smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Inferno! Kult!

Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. Italian cult HORRID is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Beyond the Dark Border". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! Italian deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent morbid CD! Inferno! Cult!

HORRID lineup 2017
Davide "Dagon" Ariostini - vocals/bass
Mario "Belfagor" Plumari - guitars
Simone "Eligor" Della Chiesa - drums

TRACK STREAM:
 
Share this games :

TWITTER