DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. června 2017

Home » » Recenze/review - KILLBRAIN – The Chronicles Of Satan (2017)

Recenze/review - KILLBRAIN – The Chronicles Of Satan (2017)


KILLBRAIN – The Chronicles Of Satan
CD 2017, vlastní vydání

Byl to čelní náraz. Překvapivý, neočekávaný. Prostě jsem si takhle jednou otevřel emailovou schránku a vyskočilo na mě album, které mělo drtivý účinek. Nová kapela, čerstvá krev, která si chce hrát po svém. Poslechl jsem si několik ukázek a rozhodl se sepsat pár řádek. Zde jsou.

KILLBRAIN je kapela, složená ze dvou švédských muzikantů, která se zhlédla v tvorbě MESHUGGAH, PANTERY, ale i třeba CARCASS, SEPULTURY. Jejich prvotina je ale hlavně progresivně death metalově surová, ke konci už lehce monotónní, přesto návyková, jako droga velmi dobré chuti. Jedná se o smršť, tsunami složené z ostrých riffů, vypjatého vokálu a zcela nekompromisních postupů. Připadám si, jako bych spadl do drtičky kostí.



Pro poslech "The Chronicles Of Satan" je dobré mít hlavu otevřenou. I když se v podstatě jedná o záležitost, která zde byla již mnohokrát, album mě zaujalo hlavně svojí energií, otevřeností, silou. Navštívili jste někdy kafilerii? A taky vám potom zůstala v ústech divná pachuť smrti? Tak poslech tohoto alba způsobuje podobné pocity. Progresivní death metalové album, které vás zničí velkou dunivou smrtí. Velmi dobře!


sumarizace:

Švédská, progresivní death metalová kapela KILLBRAIN, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich nové album  "The Chronicles Of Satan" je po okraj narvané nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je album nahrané. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, maniakální bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Deska se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní death metal, který připomíná průlet vesmírem. Velmi dobrá záležitost. Doporučuji!



Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the Sweden, progressive death metal band KILLBRAIN. Their new album "The Chronicles Of Satan" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the album is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, maniacal drums and vocals, pulled up from somewhere inside. Songs are tasty, urgently, however, relaxing. The album is for me a kind of meditation. Progressive death metal, resembling the flight through the universe. Very good stuff! I recommend!

Tracklist:
01. Rotten Corpse
02. The Only One
03. Speak Death
04. Blood to Rain
05. The Arrival
06. Weak
07. I Am Death Kill
08. I’m the Reason
09. No Escape
10. Killbrain
11. Believe
12. Rot
13. The Rooster (Bonus Song)


Share this games :

TWITTER