DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. prosince 2017

Home » » Recenze/review - CANNIBAL CORPSE - Red Before Black (2017)

Recenze/review - CANNIBAL CORPSE - Red Before Black (2017)


CANNIBAL CORPSE - Red Before Black
CD 2017, Metal Blade Records

for english please scroll down

Smrt nám všem sluší. Je pokaždé jiná. Jednou temná, zákeřná. Jindy poklidná a osvobozující. Je také mnohdy bolestivá, krvavá, brutální. Jako ta od amerických CANNIBAL CORPSE.

Mohou v dnešní době podobné kapely vlastně vůbec něčím překvapit? Chceme od nich stylové kotrmelce nebo vyžadujeme zachování stylu a jen lehké odlišnosti? To nechám na každém z vás. Nová deska "Red Before Black" má oproti předchozímu počinu "A Skeletal Domain" (2014) odlišnou produkci i celkový zvuk. Zastaralejší, zemitější, syrovější.




Na "Red Before Black" mě mrzí jedna zásadní věc. Každý song má v sobě zajímavý, dobrý (mnohdy vynikající) nápad, který je ale po čase rozmělněn v takovém zvláštním chaosu. Nové album často odkazuje na thrash metal osmdesátých a devadesátých let. Jedná se o přímočarou jízdu, která dělá CANNIBAL CORPSE bezesporu velmi dobré jméno, ale také postrádá nějaký výraznější hit. Zkrátka a jednoduše, pokud máte tyhle morbidní šílence rádi, zklamáni rozhodně nebudete. Jen mám pořád pocit, že deska dohraje a já si z ní nic moc nepamatuji. Pořád je to masakr, stále kapela jede jako dobře promazaný stroj na zabíjení. Líbí se mi, že se snaží pánové v rámci svého žánru o určitý (i když velmi pozvolný) vývoj, lehké změny v mezích krvavého zákona, akorát bych jich snesl klidně víc. Berte to ale jen jako lehké povzdechnutí zmlsaného posluchače. Jinak se jedná samozřejmě o pravé, nefalšované syrové a surové vyhlazení. Tak to má být a tak je to správně. Nic jiného vlastně ani všichni nechceme. Solidní nahrávka.


Asphyx says:

The death fits all of us. It is different all the time. Once it is dark and insidious. Then peaceful and feels free. It might be also painful, bloody and brutal. Just like the one from American band CANNIBAL CORPSE.

Can similar bands nowadays even surprise us? Do we want stylish tumbling or just the require of the style with some slight differences? I will let you decide. The new album “Red Before Black” has a different production and sound from the previous one “A Skeletal Domain” (2014). It is older, calmer and rawer.



There is one thing on the album “Red Before Black” that I do not like. Each song has an interesting and good (sometimes even great) idea but after a while it is smashed in a weird chaos. The new album refers to the 80s and 90s thrash metal. It is a straightforward ride that makes the band CANNIBAL CORPSE a band with a really good name. But they do not have any significant hit. In short, if you like those morbid madmen, you will not be disappointed. I just feel that when this album stops playing I do not remember much of it. It is a massacre, the band goes like a heavy killing machine. I like that those gentlemen try to make some progress (although it is slow), slight changes in the limits of the bloody law, but I would like to have even more of it. But this is just a slight comment of a picky listener. It is definitely real and raw extermination. And this is how it should be. This is all we want. A solid album.

Tracklist:
01. Only One Will Die
02. Red Before Black
03. Code of the Slashers
04. Shedding My Human Skin
05. Remaimed
06. Firestorm Vengeance
07. Heads Shoveled Off
08. Corpus Delicti
09. Scavenger Consuming Death
10. In the Midst of Ruin
11. Destroyed Without a Trace
12. Hideous Ichor 


Disc 2 (CD) - Blood Covered

01. Sacrifice (Sacrifice cover)
02. Confessions (Possessed cover)
03. No Remorse (Metallica cover)
04. Demon's Night (Accept cover)
05. Bethany Home (A Place to Die) (The Accused cover)
06. Endless Pain (Kreator cover)
07. Behind Bars (Razor cover) 


band:
Alex Webster: Bass
Paul Mazurkiewicz: Drums
Pat O'Brien: Guitar
George "Corpsegrinder" Fisher: Vocals
Rob Barrett: Guitar


http://www.metalblade.com/cannibalcorpse/
http://www.cannibalcorpse.net/
https://cannibalcorpse.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/cannibalcorpse
Share this games :

TWITTER