DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. ledna 2018

Home » » Recenze/review - DIRTYPROTEST - Hellstorm (2017)

Recenze/review - DIRTYPROTEST - Hellstorm (2017)


DIRTYPROTEST - Hellstorm
CD 2017,  vlastní vydání

Řekli mi, abych už nezdržoval, že nemají čas. Stáli nade mnou, já si kopal do zmrzlé země svůj vlastní hrob a těšil se, až konečně ulehnu mezi své nemrtvé přátele. Stačil jeden výstřel z pistole, lehký záblesk a průlet náboje skrz můj mozek. Všude se rozhostil klid. Chvíle nekonečného čekání jsou nahrazeny obrovskou radostí. Konečně zase jednou pravý nefalšovaný death metal!

Irští DIRTYPROTEST jsou pro mě velmi milým, chladivě bolestivým překvapením. Švédský death metal, kousky nahrubo nalámaných kostí, k tomu nezbytné výjezdy až někam k BOLT THROWER. Samozřejmostí jsou i ozvěny punku, hard core. Válka s nebem zase vypukla!



"Hellstorm" je deskou, která dělá čest svému jménu. švédská ocel je kalena hezky postaru, bez příkras, přesně jak to máme u nás v podzemí rádi. Melodie chladí, drásají, rytmus duní a tepe jako čerstvě proříznutá tepna. Ze žil uniká pomalu život, stáváme se zase jen nepotřebným kusem zcela zbytečného těla. Zbude jen psyché a Smrt. Víc ani netřeba. DIRTYPROTEST za to umí vzít hezky poctivě, od podlahy a pověsit nás za nohy do průvanu. "Hellstorm" působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal z Irska, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.


sumarizace:

DIRTYPROTEST  nám na své novince jasně ukazují, že dobrý švédský death metal se dá hrát i v Irsku. Albem jsem od začátku až do konce absolutně stržen a pohlcen. Je jako přitažlivý magnet, plný utrpení, chladu a smrti. Irové umí krásně balancovat mezi rychlými a pomalými pasážemi. Líbí se mi jak zvuk, tak jednotlivé nápady. Nahrávka působí zvláštním smutným dojmem. Evokuje ve mně vzpomínky na poslední věci člověka. Jsme prach a v prach se obrátíme! Jako celek je CD krásnou ukázkou velmi dobrého řemesla, zběsilosti a šílenství. Pokud máte rádi devadesátá léta v jejich nejlepší formě, tak budete určitě spokojeni. "Hellstorm" působí jako seknutí sekyrou přímo do hlavy. Rozpůlí vás na dvě části. Jedna bude pařit jako o závod a druhá spočine v nekonečném utrpení. Švédský death metal z Irska, který vás spálí mrazem! Vynikající záležitost.

Asphyx says:


DIRTYPROTEST  shows us on their new album how good is Swedish death metal played in Ireland. This album broke me down and I was absolutely absorbed since the begging. It is like a magnet, full of misery, cold and death. Irish maniacs knows how to balance between fast and slow passages. I like the sound and the ideas. This record feels interestingly sad. It evokes memories of last possessions of man. We are just an ash and we will be ash again! As a whole this CD is a nice example of good work, furiousness and craziness. If you like the 90th in its best from you will be satisfied with this album. "Hellstorm" feels like a cut of axe right into a head. It will cut you in half. One half will go crazy for parties and the other half will be dead in the infinite misery. Swedish death metal from Ireland which will burn you with coldness! Amazing!


TRACK LISTING:

1. Empire of Death
2. Unholy Blitzkreig
3. Masterblood
4. Sons of the Serpent
5. Gladio
6. Moonlight of the Longknives
7. Occult Holocaust
8. Alienate
9. Hellstorm

band:
Alan Hurley-guitars-drums-bass-samples-programming-production

Share this games :

TWITTER