DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. ledna 2017

Home » » Report, photos, video - DEHYDRATED, DISSOLUTION, POPPY SEED GRINDER, ATTACK OF RAGE - club Modrá Vopice, Prague - 14. 1. 2017

Report, photos, video - DEHYDRATED, DISSOLUTION, POPPY SEED GRINDER, ATTACK OF RAGE - club Modrá Vopice, Prague - 14. 1. 2017

Dehydrated
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Jen pro ten dnešní den
stojí za to žít,
jen klid svůj tichý mít,
víc po ničem netoužit.


V sobotu jsem si od probuzení prozpěvoval tuhle slavnou skladbu. Už nějaký čas jsem si připadal trošku jako Oldřich Nový ve slavném filmu Kristián. Vstávám každý den ráno v půl páté a ne přátelé, opravdu nechodím do práce odpočívat. Pracuji hlavou, mám jasně dané termíny. Vyrábíme, jsme strojařská firma a koncerty jsou tak pro mě také takovým "únikem" z tvrdé reality, odpočinkem, stejně jako pro filmového Kristiána. Sice nemám eleganci, ani vtipnou rozpustilost Oldřicha Nového, ale cítím se mnohdy stejně jako jím ztvárněná postava.

Attack of Rage
Jen pro ten dnešní den,
snad pro úsměv váš
se život změní v sen ten den,
kdy štěstí potkáváš.


Od rána je mi skvěle. Vtipkujeme s manželkou, která v sobě má jiskru a vznešenost Adiny Mandlové. Těším se na večer jako jeptiška na svoji první swingers párty. Už odpoledne, kdy mám chvilku po obědě klid na poslech hudby, natahuji své nohy výš než srdce (kvůli křečovým žilám) a zasním se. Nepředstavuji si Káhiru, ani dovolenou v Karibiku, ale Modrou Vopici v Praze, kde stojím pod pódiem, saju jedno pivo za druhým a nechávám si hlavu vymlátit pořádným death metalem. Ten večer se konala v Praze akce, která mě měla nakopnout do nového koncertního roku. 


fans
Nesmíš se ptát, co bylo včera,
bude zítra zas, jen dnešek uchopit a pochopit,
že nejkrásnější den je dnešní den.


Úderná skupina známá pod označením Silver Wolf (nebo také kluci pepř a sůl - rozuměj já a Michal) vyrazila z Plzně k večeru. Nálada celého vozidla byla tak dobrá, že mě ještě dneska bolí panty u huby. Už je to skoro měsíc, kdy jsme nikam nejeli (což je na mě nebývale dlouho) a tak je co cestou probírat (kolego díky za odvoz, bylo mi ctí!). Necháváme za sebou město piva, práci, starosti, kecálky na internetu a řítíme se do matky všech českých měst. Ta nás přivítá jako dva ztracené syny, přesto trošku chladně, jak to jen Praha umí. 


bar
Pokaždé, když otvírám dveře do Modré Vopice, dýchne na mě taková ta těžko definovatelná pohoda. Stará kamna, dřevěná stavba, záchody polepené plakáty bývalých i příštích akcí. Máme to tady rádi, podvědomě sem patříme. Je pro nás klubem srdcovým, kde jsme sami sebou, stejně jako byl pro Kristiána bar Orient. Netančíme swing a dámy zde nejsou oblečeny ve večerních róbách, ale jsou stejně hezké a usměvavé. Jen mají víc kérek na těle. 

Musím si dát pivo a pozdravit se s kamarády, protože jsme se už dlouho neviděli. O setkávání, o pokecu, o probrání nové i staré hudby, o tom jsou tyhle akce také a já takové to korzování s půlitrem v ruce miluju. Chybí opravdu snad už jen ten Oldřich Nový. Místo něho potkávám spousty odžínovaných postav se stejně příjemnými tvářemi (hrozně rád jsem vás viděl přátelé a znovu musím poděkovat za kladné reakce na náš/váš blog!). 


fans
Konečně se mi povede naladit foťák na noční režim, to abych neblýskal jako nějaký neomalenec kapelám do obličejů a těším se na první skupinu. Ještě mě napadá:

Jen pro ten dnešní den
stojí za to žít,
jen klid svůj tichý mít a
víc po ničem netoužit. ...........
a už je  tu první kapela...


SECTESY, kteří měli vystoupit v úvodu nakonec díky nemoci nehráli. Škoda, docela jsem se na ně těšil


DISSOLUTION byli v sobotu mým želízkem v ohni. Olomoucká brutálně death metalová drtička kostí předvedla vystoupení přesně podle mých představ. Chvíli jsem stál asi s otevřenou hubou dokořán, ale přátelé, to byl synkopický smrtící orchestr, u kterého jsem čekal, že začne svojí energií brzy trhat parkety z podlahy. Sundávám svůj krvavý skalp a klaním se až k zemi. Propracovaný masakr s velkým feelingem! Brutal! Killer! Heavy! Great!







Recenze/review - DISSOLUTION – The Beginning (2015)
Rozhovor - DISSOLUTION - Fanoušci přijali "The Beginning" nadmíru pozitivně, především naživo jsou ohlasy velmi kladné!

ATTACK OF RAGE jsou synonymem nejen pro slovenský grind. Nejsem zrovna příznivcem tohoto stylu a kapely si opravdu pečlivě vybírám, ale pánové do mě nahrnuli takovou porci energie, že jsem měl co dělat, abych ji ustál. V Praze byli ATTACK OF RAGE šílení, divocí, nekompromisní. To se vám to hraje, když se to umí, co? Říkal jsem si během celého setu, který považuji za vynikající. Hergot, to byla ale pořádná jízda! Grind!






DEHYDRATED byli hlavní kapelou, která mě vytáhla z mého brlohu a donutila do Prahy dorazit. Znovuzrozená parta patologů mi dala vzpomenout na jejich album "Ideas" z roku 1997, které jsem kdysi točil neustále dokola ve svém přehrávači. Kazeta od Metal Age Productions mi dělala dlouho společnost a bylo na čase ji opět oprášit. Byl jsem na slovenské bardy hodně zvědavý. Pánové se dali znovu dohromady v roce 2015 a do svého středu draftovali k mikrofonu šílence Dragana (z vynikajících DEPRESY). 



V Praze pro mě byli DEHYDRATED splněným snem a zjevením ze staré doby, kdy světu vládly klasické deathové kapely. Koncert to byl smrtící ze samé své podstaty. Byl jsem natolik pohlcen a stržen, že jsem si připadal, jako bych si právě kopal vlastní hrob. Chci novou desku! A hned! Slováci dostáli svému jménu a potvrdili status legendy. Krutě, morbidně, prašivě, tak nám zahráli. Jejich koncert mě totálně rozložil. Přesně takový metal mi koluje v krvi a DEHYDRATED nám přesně ukázali, jak se hraje poctivý smrtící kov od srdcařů pro sdrcaře. Masakr! Peklo! Smrt!






POPPY SEED GRINDER připomínali tlakový hrnec pana Papiňáka. Od první skladby jakoby to v kapele bublalo, točil se vír vroucí vody. Došlo samozřejmě ihned k výbuchu a já byl přímo z pódia opařen smrští deathu, hard core, grindu a hlavně neskutečné síly. Měl jsem chuť tančit a tak jsem předvedl pár svých medvědích kroků. Vynikající záležitost po všech stránkách! Maniacal!








Recenze/review - POPPY SEED GRINDER - Bleeding Civilization (2016)

Zvuk byl tradičně ve Vopici skvělý, organizace také na jedničku a lidé? Těch přišlo tolik, že klub zcela naplnili (130 kusů!). Koukněte na fotky pro představu.

Všichni si celou akci neskutečně užívali. Stal jsem se dokonce na chvilku učitelem češtiny jednoho Mexičana (řekni kozy, řekni prdel). Hudba opravdu spojuje národy. Ono vůbec, ta veselá atmosféra se dala v sobotu krájet. Kde jinde jdete na záchod a tam paří asi padesátiletý chlápek u mušle. Nebo pověstné lítací prosté cvičení v davu pod pódiem (plus zavěšení na trámy u stropu), kdy punkáči vezmou nad hlavu zpěváka a další týpek rovná kabel od mikrofonu, aby se nezamotal. Mám tyhle postavičky ve Vopici hrozně rád, protože perfektně dokreslují každý koncert. A ještě je s nimi neskutečná sranda.



Skvělé bylo, že celý večer nevystoupila žádná slabá kapela. Pro nás, pro staré poctivé fanoušky se stala v sobotu Modrá Vopice doslova oázou dobré hudby. Zapomněli jsme alespoň na pár hodin na všechny facebooky, nihilisty, svoje práce, politiku, každodenní setkání s blbci a pořádně si vyčistili hlavu. Pořadatelům a skupinám za to patří velké díky a poklona až k zemi, protože vždycky když mi bude teď "blbě", tak si vzpomenu na sobotní taškařici a bude zase fajn. Myslím, že mohu hovořit i za ostatní své kamarády...všichni jsme si to neskutečně užili. Děkujeme!

Cesta domů je vždycky poznamenána hodnocením kapel, probíráním novinek z undergroundu a samozřejmě únavou. Michal mě vyhodí před domem a já nějak nemůžu usnout. Jdu si dát raději po sprše ještě jedno plechovkové plzeňské a zapíšu si pár postřehů do reportu. Usínám a jak to mám v hlavě zmotané, tak se mi zdá o manželce Kristiána, kterou hrála Nataša Gollová (Mařenka). Má na sobě rajcovní triko Slayer a dělá se mnou věci, které raději své ženě říkat nebudu.

Ráno v neděli vstávám docela brzy, znáte to, děti budí i když ví, že táta toho měl včera hodně. Tentokrát mi to ale nevadí, jsem pořád ještě myšlenkami v Praze, dole pod pódiem, nadšený a s úsměvem na tváři. Jsem opravdu jako Oldřich Nový v Modrém salónku, pardon v Modré Vopici. Míhají se mi hlavou jednotlivá vystoupení, tváře kamarádů, pivo, hezký holky...vždyť já Adinu Mandlovou jako puberťák miloval...byl to parádní večer.

Zavřete oči, odcházím... děkuji za pozornost, přátelé!
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos







Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11

Oznámen datum konání festivalu a kapely!:
SACRAMENTAL BLOOD (Serbia), LECTERN (Italy), INCINERATOR (Poland), POPPY SEED GRINDER, CONGENITAL ANOMALIES, LAID TO WASTE, MURDER INC., 1000 BOMBS, INNERSPHERE

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Share this games :

TWITTER